STRONA GłóWNA
Szkolenie kierowników stołówek
2017-06-05 08:28:33

5-8.06.2017. Gdynia. Szkolenie kierowników stołówek jednostek wojskowych prowadzących gospodarkę żywnościową.



W dniach 5 – 8 czerwca 2017 r. Szefostwo Służby Żywnościowej Inspektoratu Wsparcia SZ na bazie udostępnionej przez Dowódcę 33 dr OP sali kinowej oraz stołówki wojskowej zamiejscowej Grupy Zabezpieczenia Gdynia – Grabówek 18 WOG w Wejherowie  przeprowadziło szkolenie kierowników stołówek jednostek wojskowych prowadzących gospodarkę żywnościową.

Szef Szefostwa Służby Żywnościowej płk Robert Dmuchowski oraz podlegli mu specjaliści w trakcie szkolenia zwrócili szczególną uwagę na organizację pracy w stołówkach wojskowych, prowadzenie ewidencji służby żywnościowej w stołówkach oraz zaprezentowali wyposażenie technologiczne nowoczesnej kuchni i stołówki. Zmieniają się nie tylko sama kuchnia i kucharze, ale także konsumenci, co widać z dnia na dzień.


Odrębny panel szkolenia poświęcono na zaprezentowanie przez firmę ART-MAG najnowszej wersji oprogramowania systemu eWOS, służącego do wartościowego rozliczania produkcji kuchennej oraz wskazano kierunki rozwoju programu.

Przedstawiono również nowoczesne sposoby przygotowania posiłków w stołówkach wojskowych w oparciu o produkty sous vide, a także przedstawiono aktualnie występujące w żywieniu wojsk racje żywnościowe.



Galeria zdjęć

ppłk Sławomir Maciejczuk


wszystkie >>>
Kalendarz
<< >>
Pn Wt Śr Cz Pt So N

Linki
Ministerstwo Obrony Narodowej
Dowództwo Generalne Rodzajów Sił Zbrojnych
Sztab Generalny Wojska Polskiego
Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych
Dowództwo Garnizonu Warszawa
Żandarmeria Wojskowa
Inspektorat Uzbrojenia
1 Pomorska Brygada Logistyczna
10 Opolska Brygada Logistyczna
Centrum Szkolenia Logistyki
Batalion Ochrony Bazy w Redzikowie
Wojskowy Zespół Sportowy w Bydgoszczy
Wojskowy Zespół Sportowy Wrocław